Spring naar inhoud

Dit mogen wij niet laten gebeuren!

Als ik zo door Zijtaart loop en ik kijk naar al die stickers “GEEN OMLEIDING N279” die bijna huis aan huis voor het raam hangen, dat geeft ons een heel tevreden gevoel. Je ziet dan dat de overgrote meerderheid van de bewoners achter ons staat. Dat geeft ons de moed en de kracht om verder te gaan.

2016 wordt voor ons een heel belangrijk jaar. In 2016 worden de definitieve plannen gesmeed voor de eventuele opwaardering van de N279 tussen Veghel en Asten. In het Brabant Dagblad stond afgelopen week het bericht, dat ook de wijkraad van Veghel-Zuid grote problemen heeft met de geplande omleiding N279 bij Zijtaart, omdat zij overlast denken te ondervinden van de nieuwe brug over de Zuid-Willemsvaart.

Voor ons is dat alleen maar positief. Hiermee wordt duidelijk aangetoond dat de omleiding bij Zijtaart geen goed gedragen plan is, maar een plan dat de gemeente Veghel samen met de provincie wil doordrukken.

 

Daarnaast is het mij opgevallen, dat de plannen voor Industrieterrein De Kemkens nog steeds uit twee gedeelten bestaat. Het eerste deel omvat het gebied waar de huizen nu al zijn gesloopt. Het tweede gedeelte omvat een gebied dat nog dichter bij Zijtaart komt liggen. Dus aan de Zijtaartse kant van de geplande omleiding N279.

Enkele jaren geleden zijn we massaal vanuit Zijtaart met de fiets naar het gemeentehuis gereden om tegen dit plan te protesteren. Blijkbaar heeft dit niets uitgehaald. De gemeente gaat gewoon door met uitbreiding van het industrieterrein richting Zijtaart. En de omleiding N279 past precies in dit plaatje.

Dit mogen wij niet laten gebeuren!

 

Namens Werkgroep “Geen omleiding N279 bij Zijtaart”,

Piet van den Tillaart.