Spring naar inhoud

Besluit stuurgroep: Er komt GEEN omleiding bij Zijtaart!!

GEEN OMLEIDING N279 BIJ VEGHEL
De provinciale weg langs de Zuid-Willemsvaart wordt voorlopig niet omgeleid bij Veghel. Dat hebben de bestuurders van de gemeenten en de provincie besloten.
De bestuurders kiezen ervoor om de weg in plaats daarvan aan te pakken, zodat de doorstroming op het huidige tracé verbetert. De N279 tussen Veghel en Asten krijgt op het verdere traject ongelijkvloerse kruisingen, maar de weg blijft veelal een enkele rijbaan voor elke richting.
Het besluit betekent een overwinning voor de actiegroep in Zijtaart die fel tegen de omleiding was. In de Veghelse wijken aan de weg was juist verzet tegen het handhaven van de drukke weg op het huidige tracé.
Volgens gedeputeerde Christophe van de Maat is de belangrijkste reden om af te zien van de omleiding dat berekeningen aantonen dat er vrijwel geen doorgaand verkeer gebruik van gaat maken. “Verkeersonderzoeken laten zien dat maar heel weinig automobilisten kiezen voor de omleiding en er nog veel verkeer op de huidige route blijft rijden. Daarmee is de omleiding dus geen échte oplossing en valt deze voor de Stuurgroep af. Tegelijkertijd is niets doen in Veghel geen optie want het verkeer blijft de komende jaren groeien."

Bron: BD.nl (21-4-2017)